VENTILATION

Hjälp med ventilationsarbeten?

Vi har en lång erfarenhet av ventilationsarbeten och det kommer alltid att vara en stor del av vår verksamhet.

Vi har även lång och bred erfarenhet när det gäller tillverkning av ventilationsdetaljer och kanaler. Vi tillverkar rektagulär kanal och övergångar från fyrkantig till rund samt nästan alla andra förekommande detaljer. Vår stora maskinpark gör att vi kan ta fram det mesta med kort leveranstid.
Image
En god ventilation i hemmet är såklart viktigt då det förebygger mögel och tar bort lukter och matos från byggnaden och byggnadsmatrialet.

Dina barn är känsligare för dålig luft och mögel än vad vi vuxna är och har lättare för att utveckla allergier till följd av undermålig ventilation. Med en bra ventilationsanläggning i ditt hem kan du andas en renare och friskare luft som ger dig möjligheten att behålla din och dina barns hälsa.
Injustering av Ventilationsanläggningar. Upprättar förslag på Ventilationslösningar vid ombyggnad, tillbyggnad och nybyggnad av bostäder, kontor och industrilokaler.

I stort har kort sagt alla kanaler ett behov av rengöring. Några exempel på mer utsatta verksamheter är sjukhus, förvaltningsbyggnader, skolor, sågverk, kontor, svetslokaler, ridhus, omklädningsrum mm.
Att smuts och organiskt material med tiden sätter sig i ventilationskanaler är en självklarhet. Lika självkart har det inte varit att dessa kanaler regelbundet måste rengöras. Men nu ser vi en ny medvetenhet i dessa frågor. Kravet på att sanera ventilationskanaler växer lavinartat. Orsakerna till denna utveckling är många. En orsak är att ”sjuk-hus” debatten har skapat en ny medvetenhet om luftkvaliteten. En annan orsak är att vissa verksamheter är tvingade att förbättra sin brandsäkerhet. Ventilationskanaler inom verksamheter typ sågverk, snickerier, tryckerier, tvätterier etc. sätter ingen med torrt lättflyktigt brännbart stoft. Stoft som vid antändningar ger explosionsartade bränder.

Utrustning för ventilationsrengöring

HellCat 40-146

Pneumatisk rensmaskin för grovt nedsmutsade kanaler. Drivs med tryckluft.
Image

Undertrycksfläkt

Sugenhet RVA 5000. Filterklass EU7. Luftmängd 5000m3/h. Förfilterlåda med grovfilter. Anslutningsslang 6 m, leverans i stadig plåtbehållare med handtag.
Image

Böjlig axel för roterande borstar

För avstivckare och mindre kanaler. Avsedd till batteriborrmaskin. Längd. 1,5 m, 3 m, 4,5 m, 6 m, 9 m.
Image

RVA 2000 renblåsningsenhet

För renblåsning av kanaler med tryckluft. Dysans utformning fgör att den tar sig ltt fram, även i böjar och isolerade kanaler. RVA 2000 levereras med 20 m slang och praktisk fotpedal. Detta för att man kan arbeta med båda händerna. Minsta luftmängd 1,5 m3/min (25 sekundliter)
Image

Kontakta oss

Tveka inte på att kontakta oss om du har frågor eller funderingar.

Vi svarar oftast i telefon och om inte, lägg iväg ett mail så kontaktar vi Er så snart vi kan.

Medlem i

Image

Kontaktinformation

Wima Bergsbyns Plåt
Finsliparvägen 11
93237 Ursviken

0910-358 55

0910-398 98

0910-515 11

info@wimaplat.se

Direktkontakt